Green morning granola!
En variant på musli sprängfylld med B-vitaminer, klorofyll, mineraler och andra nyttigheter. Låt dig inte skrämmas av den gröna färgen och algerna i ingredienslistan, man känner inte av smaken från dem så ingen fara.
3 dl fiberhavregryn
3 dl rågflingor
3 dl quinoaflingor
2 dl naturella osaltade hasselnötter
1/2 rivet päron
1/2 dl vatten
50 g honung
3 msk spirulina pulver (tillexempel det här)
1 msk linfrön
1 msk hampafrön
1 dl pumpafrön
1/2 dl russin eller torkade aprikoser
Blanda alla flingor, sprid ut på en plåt och rosta i ugnen på 180 grader i i ca 20 min (rör om lite då och då). Sänk sedn värmen till runt 90 grader och blanda ihop pöron, spirulina och vatten och krama in i de rostade gryna. Torka i ugnen 40 min. Till sist rör ner linfrön, pumpafrön, hampafrön, russin/aprikoser,hasselnötter och honung och torka i ugnen tills blandningen är helt torr och har muslikonsistens.
Förvara i en lufttät burk och ät tillsammans med naturell youghurt, sojamjölk/havremjölk och skivad frukt!
3 dl fiberhavregryn
3 dl rågflingor
3 dl quinoaflingor
2 dl naturella osaltade hasselnötter
1/2 rivet päron
1/2 dl vatten
50 g honung
3 msk spirulina pulver (tillexempel det här)
1 msk linfrön
1 msk hampafrön
1 dl pumpafrön
1/2 dl russin eller torkade aprikoser
Blanda alla flingor, sprid ut på en plåt och rosta i ugnen på 180 grader i i ca 20 min (rör om lite då och då). Sänk sedn värmen till runt 90 grader och blanda ihop pöron, spirulina och vatten och krama in i de rostade gryna. Torka i ugnen 40 min. Till sist rör ner linfrön, pumpafrön, hampafrön, russin/aprikoser,hasselnötter och honung och torka i ugnen tills blandningen är helt torr och har muslikonsistens.
Förvara i en lufttät burk och ät tillsammans med naturell youghurt, sojamjölk/havremjölk och skivad frukt!
Kommentarer
Trackback