Grytan

Vi försöker spara pengar här i familjen så min utmaning den här veckan är att laga ihop goda, näringsrika och billiga middagar, helst på det som finns hemma för att slippa handla överhuvudtaget. Så dagens middag blev, likt gårdagen, en härlig gryta. Ingredienslistan påminner på många sätt om gårdagens gryta, men ändå smakade de båda väldigt olika. Hoppas ni provar!

2 msk olivolja
4 tsk curry
2 tsk cayennepeppar
2 vitlöksklyftor
2 gula lökar
1 paket krossade tomater
1 msk tomatpuré
2 msk grekisk youghurt
4 morötter, skurna i små stavar
3 palsternackor, skurna i små stavar
1 paket kidneybönor
7 soltorkade tomater klippta i mindre bitar
salt och peppar

Hetta upp en panna och tillsätt olivolja, curry, cayenne och vitlök, fräs i några minuter. Häll i löken och rotfrukterna och fräs ytterligare ett par minuter innan du tillsätter krossade tomaterna, purén, den grekiska youghurten, soltorkade tomaterna samt kidneybönorna. Smaka av med salt och peppar och låt stå och puttra på svag värme i cirka 10 minuter. Klart!






Servera med en sallad, här en gjord på vitkål toppat med solrosfrön. Ser ni kantarellen förresten? Hittade jag och mamma idag när vi var ute på promenad med Zalle i skogen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0